Stim ca sunt cele mai bune metode de contraceptie, ca este singura metoda de contraceptie care ne poate feri de vreo boala cu transmitere sexuala si bineinteles, de o sarcina nedorita. Insa, exista cel putin 4 lucruri interesante despre asa-zisul “protector” al vietilor intime.

1. E bine de stiut faptul ca exista si o asa-zisa istorie a prezervativului. Dovezi privind ultilizarea prezervativului s-au gasit in randul vechilor egipteni; dovezi care dateaza din anii 1000 i.e. In acea perioada, egiptenii foloseau captusala lenjeriilor pentru a se proteja in timpul actului sexual. Apoi, in secolul al XVIII-lea, prezervativele au inceput sa fie confectionate din intestinele animalelor. Acesta a fost primul avant al manufacturarii prezervativelor, iar de aici mai departe, totul a devenit o adevarata inovatie in randul prezervativelor.

2. Unele prezervative sunt mai mari/lungi decat altele. Se zice ca cel mai lung prezervativ a fost acela sub forma de balon umflat cu aer, balon pe care olandezii l-au promovat la un festival cu tema “sex protejat”. Insa, exista prezervative XXL pe care le putem folosi pe bune, si care ating lejer 24 cm.

3. In 1706 este compus primul poem care descrie utilizarea prezervativului.

4. Daca avem de gand sa trecem prin Thailanda, e bine de stim ca in cazul in care trecem pe la farmacie si uitam sa achizitionam pachetul de prezervative, urmatorul lucru la care sa ne asteptam e arestul si probabil inchisoarea. In Thailanda, furtul unui prezervativ e pedepsit cu inchisoarea pana la 5 ani.