Suntem indragostiti de ea, si parca aceasta indragosteala nu are sa treaca nicioadata. O iubim mai mult atunci cand o plimbam in gura pana ce se topeste, cand lasa un gust dulce-amarui, cand e alba si usor confundabila la gust cu spuma pentru prajiturile mamei pe care le gatea sambata dimineata; o iubim inca din copilarie, cand o doream cu suflet de copil, cu atata ardoare, cu bucurie. O asteptam ca pe un cadou de inegalat, o completare la cadourile primite, fara de care, oricare alta mica atentie si-ar pierde farmecul.

Mai mult, este gustul de care te indragosteti prima oara, de mic; e precum prima iubire de care nu te vei desparti niciodata. Printre altele, iti va veni in ajutor, atunci cand iti vei gasi calea spre portile amorului ceva mai dificil – este unul dintre cele mai eficiente si la indemana afrodiziace, un medicament pentru atat pentru cei indragostiti, cat si pentru cei ce sufera din iubire. Pana si iernile ti se vor parea mai calduroase, cand la focul sobei iti vei indulci zilele friguroase cu una dintre cele mai cremoase si dulci bauturi sau asa-zisele deserturi – ciocolata calda.

Si totusi, parca pe an ce trece aceasta mica-minune ce ne incanta gusturile si-a schimbat culoarea, forma, insa si-a pastrat aceeasi savoare catifelata, reusind ca de fiecare data cand o degustam, sa reinvie in noi un sentiment greu de nerecunoscut, un sentiment de bine, de dulce sau amar, de placere, pasiune si de cadou, caci pana la urma urmei, ea insasi este cadoul ideal al simtului nostru gustativ.