O data-n an se intampla ca rolurile sa se inverseze si sa trebuiasca sa iei decizii pentru tine, sa te bucuri de ceea ce-ti cumperi in cea mai mare zi din an. Si poate doar acum iti dai seama cat de usor e sa cadorisesti pe altii, in timp ce propriei bucurii este greu sa-i gasesti un rost de-a “zambi”. Parca ai vrea sa le iei pe toate, de la mic, la mare, parca ai vrea sa te imbraci rand pe rand cu cate-o haina, sa te bucuri pe deplin de noile perechi de pantofi sau de rochitele volant, care parca te iau in zbor cu ele. Si totusi, cand te gandesti ca vei avea nevoie mai de graba de un singur obiect pentru a simti intreaga “sinestezie”, este destul de greu sa ghicesti cu exactitate lucrul anume.
Or fi prietenii, care in mod cert te vor vizita cu daruri o mie, mici atentii pe carora uneori ti-e greu sa le gasesti menirea, alteori simti cum inima ta zvacneste de bucurie atunci cand cel ce te surprinde cu un cadou te surprinde in mod placut tie, iti cucereste gusturile si iti ofera darul pe care zici ca l-ai asteptat tot anul? Sau o fi iubitul, care mereu rabdator si atent la micile detalii, te va cuceri pentru a nu stiu cata oara cu cadouri romantice, feerice, cu atentii venite parca dintr-o lume de basm sau cu cele mai mici si erotice unelte de uz erotic? Ei bine, cine stie…

Drept e ca, ca dupa toate dezbaterile pe care le-ai avut cu tine insati, cadoul potrivit ar fi mai degraba o insumare a tuturor lucrurilor la care te-ai gandit pana acum cateva momente, si totusi parca toate astea se rezuma la un singur lucru care te aduce alaturi de cei dragi, care te face sa te indragostesti din ce in ce mai mult de jumatatea ta si care, bineinteles, iti serveste buna dispozitie pe tava: cadoul potrivit tie! Altfel zis, potiunea magica, amestecul intre toate momentele imbucuratoare si persoanele drage tie, dar mai ales, este solutia care a rezultat in urma amestecului. Cu toate astea, mai gasesti loc ca sa te feliciti maiestuos in sinea ta cu un La multi ani! si zambesti sincer…ca doar e ziua ta!