Clipboard01Sunt zile in care visam sa fim binecuvantati de iubiri sincere, sa fim romantici in propria solitudine sau sa visam cu ochii deschisi si chipul mirat la iubiri ideale. Poate un roman de dragoste sau un film cu aceeasi tenta nu ne-ar lecui de aceasta emotie, poate o plimbare nocturna prin parcurile luminate de cateva felinare incet arzande nu ne-ar prii intocmai. Si totusi, cateva note muzicale, deloc agitate, care sa se joace in fiori pe la urechile noastre, ar reusi sa stapaneasca cat de cat starea de ardoare de care dispunem.

N-ar strica sa incepem cu linistitoarele piese ale genului chillout, inspirate din natura, pe fundalul carora valurile marii se pierd incet in orizont, si pe care le auzim soptindu-ne molcomitor pe acorduri de chitara si de pian indedit combinate cu stiluri muzicale electro. Originar din Marea Britanie, chill out s-a nascut pe la inceputul anilor ’90, iar pana in zilele noastre a reusit sa se raspandeasca peste tot pe glob. Printre cei care au promovat si care inca mai promoveaza acest gen muzical se afla cei de la Chicane, Solar Stone, Sunlounger, Enigma, Jean Michel Jarre, adaugand chiar si voci feminine pe fundal, ducand la ramificarea acestui gen muzical.

In speranta ca poate fi un cadou atat pentru propriile melancolii, cat si pentru ale altora, sa visam deci, la ritmurile lente, senzuale, la reverii in sinestezie ori la vocile soptitoare ale zanelor ce ne indeamna sa patrundem in castelul de nisip din adancurile oceanului albastru.