Pe care, indiferent de situatie, le mai si admiram, le apreciem, sau dimpotriva, care pur si simplu nu ne plac. E prea probabil insa, ca de multe ori ajungem sa ne dorim obiecte din vietile altora, sa ne dorim cadouri de la zilele altora de nastere, cand pana si un compact disc cu muzica sau o carte ne poate starni o usoara invidie. Atunci, ce sa mai zicem de tablourile pictate frumos in ulei sau pe cele, care, mai nou sunt pictate dupa o noua moda: pe coaja de ou? Iar daca tabloul in coaja de ou nu starneste un strop de gelozie, atunci inelul cu diament pe care “X” l-a primit in dar de ziua aniversarii a doi ani de mariaj, cu siguranta te va pune pe ganduri.

Pe de alta parte, sunt cadouri pe care altii le apreciaza in exces, dar pe care poate tu le apreciezi chiar prea putin. Sunt cadouri carora nu le gasesti nicio insemnatate, si totusi altii se bucura prea mult de ele. Asa e, gusturile difera sau, din contra, sunt asemanatoare. Firesc, la capitolul moda-vestimentatie, femeile prea probabil se intampla sa aiba opinii contradictorii, insa la capitolul bijuterii, ele vor aprecia absolut orice tip de bijuterie indiferent de forma sau culoare.

Mai exista si situatii cand, nu te poti bucura prea mult de cadoul tau vazandu-l pe al altuia. Te intristeaza oarecum, iar dorinta-ti de-a revendica cadoul dorit este pe moment de neimplinit. Si pana la urma, in astfel de situatii nu ai cum sa iei momentul decat pe unul de-a dreptul amuzant, sa faci haz de intamplare, si sa astepti momentul potrivit pentru a-ti procura cadoul vazut si visat. Or, daca ar exista intr-adevar un Mos Craciun sau un Iepuras de Paste, nici ca ar avea loc astfel de incidente neplacute, ca doar Mosul stie sa ne citeasca chiar si dorintele…de pe biletelul lasat la geam.