164245Ar fi poate un neadevar sa sustinem ca nu detinem niciun iubitor de cafea in familie, in anturajul de prieteni, dat fiind faptul ca acest “drog” , de cand lumea si pamantul, este consumat pretutindeni pe Glob, intr-o masura mai mare sau mai mica. Si totusi, ce cadou ar incurja zambetul unei fiinte ce adora cafeaua in diminetile somnoroase, daca nu cafeaua sau macar un obiect ce sugereaza aroma imbatabila a boabelor uscate si prajite de cafea?

In primul rand, trebuie sa luam in considerare faptul ca s-au inventat si cadouri bizare pentru bautorii de cafea. Unele doar ca sa-i incante simturile sugerand placerea neegalata de-a sorbi cafeaua de dimineata, iar altele ca sa le ofere o imensa surpriza.

Daca iubitorii de cafea au pe langa acest “hobby” si aventurile la munte, unde niciodata nu au ezitat sa se refugieze in propria lor casuta, unde caldura focului se raspandeste incet prin arderea brichetelor din boabe de cafea, cu flacari prin care semineul va prinde culori vii, emanand arome subtile de cafea.
coffeebeans1
Nici colierele din boabe de cafea nu se lasa mai prejos. Pot deveni un cadou surprinzator daca este oferit persoanei potrivite. Asadar, o boaba de cafea prajita, urmata de una neprajita, acestea insiruite fiind pe o fibra speciala, pot deveni un autentic colier din boabe de cafea…pentru adolescentii indragostiti de aceasta aroma.

Desi ne este greu a crede ca exista tablouri realizate in totalitate din boabe de cafea, acest fapt nu este departe de realitate. Dar pana atunci, sa descoperim tablourile pictate in culori ce iti poarta gandul si simturile evident: la cafea. Cromatica este imbogatita de nuantele cafenii, crem, visinii sau caramizii, toate acestea pe un fundal de alb, usor ingalbenit. Asadar, un astfel de tablou nu poate fi decat o incantare pentru ochiul observator si o savoare pentru papilele gustative.

In cele din urma sa ne gandim si la un dar rafinat, un dar care isi are locul doar intr-o gradina de vara sau intr-o sera (pe timp de iarna), un arbore care creste vazand cu ochii si ale carui roade ii vor binecuvanta pe fericii gazduitori; in special in diminetile somnoroase.