Si daca este vorba despre acela “de ora”, nu vei stii decat ca ii oferi cuiva o bucata pretioasa din timp pentru a o multumi cu micile bucurii ale vietii, Insa cu aceasta ocazie poti sa ii masori timpul si durata placerii in ticaituri de ace ale ceasurilor de mana.

Toate sunt placute la vedere si toate sunt la fel de misterioase, pentru ca toate poarta un secret unic – acel al scurgerii timpului. Si totusi formele conturate de linii serpuite sau liniile dreptunghiulare unite intr-un cadran perfect, sunt cele cateva lucruri care ofera o personalitate ceasului si celui care-l poarta. Vitrinele magazinelor sunt pline de ceasuri care mai de care mai sclipitoare, cu ceasuri bijuterii, cu ceasuri extrem de complexe, electronice, automatice mai ieftine, mai scumpe si cateodata exagerat de scumpe, de aceea procesul de achizitionare al unui ceas a devenit o adevarata lupta intre necesitatea de a purta un ceas pentru ca ne reflecta personalitatea sau doar pentru a-l purta ca pe o bijuterie.

Si totusi, cand achizitionam un ceas, indiferent ca urmeaza sa fie distribuit ca si cadou unei persoane sau ca va primi un loc cald la incheietura mainii proprii, trebuie sa tinem cont de marime. Astfel, niciodata un ceas cu ecran mare si curea lata nu ii se va potrivi unei persoane scunde si slabute. Mai degraba i se va potrivi unei persoane scunde si cu forme mai generoase. De obicei, ceasurile cu ecran mare, fie ca e rotund, dreptunghiular sau patratos, si care au curele late, fac echipa buna cu persoanele care au un fizic asemanator marimii ceasului. Pe de alta parte, ceasurile tip bratara, cele cu cadran mic, fie rotund sau dreptunghiular, si cu o curea de invidiat, usor confundabila cu cea a bratarilor se potrivesc de minune unei fapturi cu maini subtiri.

Ceea ce ramane esential este timpul in sine, amintirea unei batai de ceas ori clinchetul unui ac de pendula, un suras si un ceas de fericire, caci clipele prezente palesc in fata negurii infinite a timpului lumesc.