Din popor se stie ca Iepurasul de Pasti este cel care vopseste ouale si le aduce in cosulete mici pe la casele oamenilor ori le lasa undeva prin curte ascunse pana cand cei mici le vor gasi. Pe Iepurasul harnic parca l-am mai vazut in Alice in Tara Minunilor ori undeva la Zoo, dar fara sa fie imbracat ca un mare bucatar, pe punctul de a-ti prezenta cateva oua vopsite.

Iepurasul de Pasti seamana in esenta foarte mult cu Mos Craciun al iernii, din cauza faptului ca ambele personaje misterioase si religioase aduc cadouri copiilor cuminti. Originea Iepurasului si a cosuletului sau plin de oua vopsite o este mentionata in scrierile din anul 1620, putand fi usor asociata cu Eostre, Zeita Feritlitatii, care se spunea ca era mereu insotita de catre un iepuras.

Primul Iepuras comestibil din lume s-a nascut in Germania in anii 1800, fiind creat din aluat dulce sau zahar. Cu toate acestea, despre ouale vopsite nu putem spune ca suntem pusi in tema cu o istorie clara. Nu se stie unde si cand au aparut primele oua vopsite, insa se banuieste ca ouale vopsite in rosu au o stramsa legatura cu patimile si rastignirea lui Isus.

Dupa modelul Iepurasului de Pasti s-a nascut si jocul de-a “v-ati ascuns ouale vopsite?” in care copii trebuie sa isi ascunda ouale primte de la Iepuras in cele mai nebanuite locuri. Asadar, de Pasti cu Iepurasul, timpul va fi doar o joaca de copii.