In timp ce altii se pregatesc sa cineze in oras, mai sunt si din aceia care se pregatesc de o mica escapada in familie, urmand sa savureze pe deplin desertul cel din urma pe pridvorul casei, la umbra neconditionata a unui nuc sau la inaltime, in sufrageria cu flori a unui balcon.
Desertul  de acasa iti trezeste amintiri, iti aminteste de momentele trecute de ceva vreme, de care poate ai si uitat, si de care de asta-data iti amintesti cu mai mult drag ca niciodata. Amintindu-ti de ele, le simti aproape, zambesti ca si cum s-ar intampla acum, si fiecare inghititura de desert te poarta in trecut.
Iaurtul de acasa sau gustul acrisor poate il asociezi cu diminetile cand te pregateai sa pasesti intr-o noua zi de scoala, cand mama iti asterna dejunul consistent sau desertul mult iubit azi de tine.

Desertul de orez cu lapte dulce sau budinca ce te duce cu gandul la serile tarzii cand luai desertul pe care nu iti venea sa il imparti cu nimeni.

Piscotul sau cel mai usor si rapid desert de facut acasa, intr-o zi de duminica, cand cel mai special moment de relaxare e sa stai alaturi de cei pe care ii pretuiesti.

Mere coapte cu scortisoara ori asa-numitul gust care iti aduce aminte de zilele de iarna, cand dardaiai de frig in asteptarea lui Mos Craciun.

Salamul de biscuiti – de care inevitabil fiecare dintre noi am avut parte in perioada copilariei. Si oricare ar fi gustul pe care ti-l lasa reconstituirea unei amintiri, e important sa te bucuri de fiecare deliciu pe care ti-l ofera acest gustul de demult.