Noroc cu luna martie caci putem sarbatori nu numai iesirea de sub patura cea rece a iernii, ci si dansul florilor care reusesc sa dea primele semne de viata odata cu plecarea acesteia. Si pentru ca e luna tuturor femeilor – adevaratele flori in carne si oase – a florilor de camp, cele ce vestesc prin aparitie proprie sosirea primaverii si a renasterea naturii, merita sa inchinam in cinstea lor cateva randuri legate de simbolul pe care il poarta si mesajul pe care sunt menite sa-l transmita. Sa purcedem…

1. Ghiocelul – este cel ce vesteste sosirea primaverii; aminteste de speranta si consolare.

2. Azaleea – sau asa-zisa floarea de munte. Este simbol al pasiunii inocente, fragile si efemere, transmitand un mesaj cu totul aparte.

3. Bambus – Mai nou se obisnuieste sa il tinem intr-un recipient cu pamant special, datorita faptului ca este o planta pretentioasa. Nu in ultimul rand, durabilitatea acestuia (daca este intretinut in conditii adecvate) exprima longevitate, putere si gratie.

4. Cala – este asemanatoare crinilor albi, purtand o semnificatie asemanatoare cu cea a crinilor albi: regalitatea.

5. Dalie – inseamna rafinament, eleganta si gusturi bune.

6. Nufarul – elocventa si persuasiune – doua combinatii perfecte pentru a cuceri inima unei femei.

7. Vasc – este una dintre florile sacre ale Indiei. Simbolizeaza afectiune, dragoste, depasirea dificultatilor si un viitor senin.

8. Trifoi cu patru foi – fiindca acest exemplar cu patru foi se gaseste foarte rar, se spune ca persoanele care dau de el, sunt unele de-a dreptul norocoase, purtandu-le pe tot parcursul vietii un noroc inestimabil.

9. Lalele multicolore – prin colorista lor exprima un singur lucru legat de ochii stapanei care le privesc: ochi frumosi.

10. Lotusul – o floare ce exprima atat mister, cat si adevar, un paradox al frumusetii tainuite.