santatshirt.jpgE frumos sa primesti cadouri, mai ales cadouri potrivite in luminile si sunetele sarbatorilor, stand sub pom sau defiland printre fetele fericite si stralucite ale agentilor cumparatori si consumatori de bunuri de dar.

Mai ales cadouri care te ajuta sa te mentii in forma si sa nu obosesti prea repede de festivitatile prelungite si de linistea aparenta si repetativa sub care te adapostesti. Toate bune si frumoase, dar dat fiind ca nimeni nu are mai multa fantezie in a ma satisface decat eu insumi, de ce nu mi-as face tocmai eu un cadou, cel mai dorit si mult asteptat dintre toate. Un dar care sa insemne inceputul unei relatii armonioase cu mine insumi si sa contribuie la buna dispozitie ori de cate ori imi amintesc ca cineva ma iubeste cu adevarat, chiar daca acel cineva sunt chiar eu.

Pentru aceasta, ma gandesc cu grija, fara sa scap vreun detaliu important, ce am facut tot anul, ce m-a preocupat cu precadere, cum mi-am petrecut timpul si la ce m-am gandit. Apoi ma intreb cum mi-as dori sa fie noul an, ce proiecte am, ce as vrea sa schimb sau cum sa mentin ceea ce imi place. Ma incurajez si ma autofelicit pentru toate impresiile bune pe care mi le fac, pentru nenumaratele reusite si pentru spectaculoasele planuri.
Ceea ce imi doresc cel mai mult pare a fi evident, e primul lucru care imi vine in cap atunci cand imi pun problema, dar sa nu ne pripim. Trebuie sa-mi ofer darul perfect, cel care va completa veriga lipsa intre realitate si dorinta, cel care va fi intr-adevar reusit.
Poate imi vreau inapoi frivolitatea cu care incepeam orice proiect si care imi facea viata mai usoara. Atunci o sa-mi iau un lucru dragut care sa-mi aminteasca de mine, unul care sa ma amuze de fiecare data, sa se transforme in talisman si sa-si emane puterile magice atunci cand contextul devine periculos de serios.

Din pacate, lucrurile utile sunt mai rar frumoase, si cu atat mai rar sunt cadouri potrivite pentru mine. Acestea sunt, de cele mai multe ori, investitii inevitabile si nu au suficioenta veselie in ele insele incat sa provoace situatii neobisnuite si sa ma salveze de rutina imbunatatirilor.