O dedicatie pe cat se poate de fragila si sincera, surprinzatoare si placuta, mai ales cand nici ca te-astepti ca pachetul cel mare in care ar putea sa incapa la fel de bine si un catelus, sa se prezinte cu o surpriza atat de mica. Peretii de carton cad precum niste ziduri grele si antice ascund marea supriza, confectionata si ea, la randu-i, din acelasi material deloc rezistent la apa.

Si nici c-ar avea nevoie de prea multa introducere, caci semnul de carte se potriveste oricui l-ai darui si oricum l-ai impacheta. Totusi, exista un fel de semn de carte care prezinta, mai pe scurt, printr-un desen sau doua, pasiunile (altele in afara de lectura) pe care le are cadorisitul, felul de-a fi si hobby-urile pe care le are.

Asadar, daca norocosul cadorisit este un fan infocat de-al unei formatii ultra-cunoscute, dar mai si lectureaza in timpul liber, ideal ar fi sa-i pregatesti un semn de carte din carton dur, alb, si pe care sa-i desenezi membrii formatiei si cateva note muzicale aleatoriu puse pe fundal.

Pe de alta parte, daca acela care urmeaza sa se bucure de surpriza cadoului tau nu detine pe lista decat marea placere de-a citi carti, atunci ar fi inutil sa-i daruiesti o carte fara semn de carte si multe carti desenate in miniatura.

Pana la urma, un semn de carte poate sa lege prietenii, sa reuneasca oameni, sa adune subiecte de discutat in parc, pe banca, sa te faca sa arzi de nerabdare atunci cand deschizi marea cutie din carton sau sa te faca sa iubesti mai mult cu fiecare fila intoarsa si separata de un semn de iubire…de carte.

Sursa foto: A.