venetiancollection_indexIn fiecare seara a week-end-ului poti sa pui la cale un mic spectacol, cu cativa participanti, un fel de festival al mastilor, la care toti amatorii de carnaval sa apara imbracati in cele mai exotice costume, purtand cu fala pe fata o masca frumos cioplita in stil venetian. Sau daca nu esti unul dintre amatorii de petreceri, spectacole sau alte festivitati, poti sa planuiesti un carnaval de cadouri, intr-o atmosfera primitoare de familie, in care zambetele sa se transforma in mii de sclipiri de fericire.

Masca de carnaval venetian (obiect decorativ)
Chiar daca se purtau in vremurile republicane, cand venetienii obisnuiau sa le insuseasca chiar si in timpul zilei, nu doar in zilele de fesivitate, azi le gasim le fiecare pas, fie intr-un magazin de suveniruri, fie intr-un gift shop sau chiar pe strada (la standuri). O masca in stil venetian este, de cele mai multe ori facuta din hartie turnata pe un suport textil, decorata mai apoi cu linii si culori diferite, infasurata in stropi de sclipici argintii sau aurii.
Usor de potrivit pe unul dintre peretii camerei sau de aranjat pe unul din rafturile bibliotecii, obiectul purtat de oamenii clasei burgheze dinĀ  Venetia Republicana in scopul de a-si ascunde chipul in spatele acestuia atunci cand desfasurau activitati nepermise. Azi ramane un obiect decorativ, poate de cele mai multe ori considerat bizar in stilul sau, insa suficient de expresiv incat sa poata fi purtat la evenimente festive, si mai ales, daruit la ocazii deosebite.