E adevarat! Pe cat de mult le-am asteptat, pe atat de mult detestam prezentul post-epuizarii momentelor fericite de sarbatori. De cele mai multe ori, indiferent de cat de reusit au fost petrecerile sarbatorilor de iarna, parca dupa ce tot amalgamul vesel a trecut, ramanem cu un gust amar si putin intristati.
Multi dintre noi avem o slujba monotona, cand pana si faptul ca parcurgem acelasi itinerar pana la destinatie, ne poate induce intr-o stare de usoara melancolie. Pana si aceia, care desi nu au o activitate monotona, au un loc de munca de asa natura, incat nu ajung sa se plictiseasca, dupa sarbatori sunt vizitati de acelasi sentiment de goliciune.

Asa se face ca, aproape pentru toata lumea, revenirea la slujba aduce cu sine un efect stresant, ce depinde in mare parte de durata vacantei sau a concediului. Cu cat a fost la lung momentul de repaus, cu atat mai greu ne reintram in ritm. Asa se naste si reactia de protest fata de o munca sau o simpla activitate care in realitate nu o putem agrea, iar de aici, aparitia unor stari de revolta interioara pot conchide cu o usoara stare de despresie.

Si, aflandu-ne intr-o astfel de situatie, usor revoltati, posomarati si lipsiti de chef, care ar fi colacul de salvare sau parasutele de zbor?

1. Plinul cu vitamine
Cel mai important e necesarul de vitamine, iar pentru asta avem nevoie de multe, multe fructe. Asa ca, fie ca-ti refaci rezervele de vitamine consumand fructe proaspete, fie ca-ti prepari un cocktail din citrice, orice fruct, sub orice forma te va ajuta sa-ti revii.

2. Relaxarea
Indiferent de momentul zilei, fie ca puteti prinde acel moment de relaxare seara, in fata televizorului, sau citind o carte, in cada inspumata, de preferat ar fi sa nu risipiti momentul la fel de repede precum faceati in alte dati.

3. Iesiri in oras sau la cinema
Ori, la fel de bine la un karaoke cu prietenii sau la un concert heavy metal.