Daca ne-am intreba ce produse se confectioneaza din par, indiferent ca e vorba de cel uman sau cel ce provine de la animale, cred ca perii periutelor de dinti ar fi primul raspuns, poate si cel mai curand plauzibil. Altii, mai creativi din fire, au ales sa faca arta din firele de par, sa isi zideasca case sau sa se isi confectioneze propria garderoba. Urmeaza top 5 pentru cele mai ciudate obiecte faurite din par.

1. Un scaun din par uman
Asta pentru ca de fapt, se spune ca parul uman este mai rezistent in comparatie cu alte materiale precum fibra de sticla. Acest fapt a fost deja pus in practica de catre britanicul Ronal Thompson, un fost stilist, actual artist si creator al scaunului cu pricina. Dupa munca si rasplata: un scaun pe care l-a creat din 10.000 de tone de par uman.

2. Rochia 100% din par
Ii apartine intregii echipei de design a casei de moda Artidjana, care a folosit 165m de par blond pentru a crea o rochie cu corset si zeci de franjuri de o culoare aurie menite sa acopere trupul unei zeite cu parul balai.

3. Fundita din par
A aparut candva prin toamna lui 2005, la o expozitie de moda in cadrul show-ului Project Runway, insa publicul a fost oarecum sceptic in privinta acesteia. Ceva timp mai tarziu, a fost observata accesoriu vestimentar al excentricei Lady Gaga.

4. O garderoba si cateva fire de par
Este vorba de propria garderoba a unei romance din Bistrita Nasaud, care a folosit propriul sau par pentru a-si confectiona hainele. Femeia cu pricina, in varsta de 71 de ani, sustine ca a inceput de la varsta de 16 sa isi creasca parul pana cand a atins 1m lungime, moment in care a reusit sa-l tese.

5. Bijuterii pretioase cu impletituri din par
Nici australienii nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste arta creativitatii, asa ca au inventat cercei rotunji, inele, bratari si lanturi din fire de par impletite, toate accesoriile avand insa inchizatoare faurite din argint.