strange-chocolate03Foarte diferita de cea pe care o gasim in magazinele obisnuite, este ciocolata produsa de japonezi, dar pe care o gasim disponibila doar de zilele indragostitilor. In timp ce la noi se obisnuieste ca valentinii sa se cadoriseasca intre ei cu diferite accesorii, care mai de care mai poznase, mai erotice sau mai rafinate, in Japonia s-a facut un obicei ca iubitele domnisoare sa daruiasca jumatatii lor o ciocolata. Tentatiile pentru “patratelul” dulce din cacao, sunt irezistibile, mai ales cand “patratelul” prinde viata in alta forma decat cea obisnuita!

Cicolatele in forma de unelte sunt ideale pentru baietii iscutiti la toate, iar daca colectiei sale de mester mare ii lipsesc ustensilele precum clestele, suruburi sau surubelnite, le poate cu usurinta inlocui cu cele din ciocolata neagra sau alba, care au ca ingredient principal o reteta belgiana.

Cum am reactiona daca am gusta ciocolata cea mai aratoasa direct de pe tigaie? Intr-un mod neobisnuit, as spune eu. Insa, tinand cont ca japonezii sunt un popor deosebit de creativ, sunt mai putin surprinsa. Ciocolata deghizata intr-o clatita sau prajiturica (adesea semanand chiar si cu o felie de pizza) minutios impodobita, bogata in arome de rom, combinate cu ciocolata belgiana, ne va oferi calea perfecta pentru cel mai bizar cadou.

Daca cina se intampla sa fie una poznasa, inseamna ca ai incercat reteta japoneza a ciocolatei-galusca. Foarte atractiva la prima vedere, si deosebit de dulce la gust, ciocolata in forma de galuste, frumos aranjate pe un platou ceva mai lat, ii va lasa cu siguranta iubitului gura apa.

Dar momentul mult asteptat are loc atunci cand, in loc de gustul amarui al berii, partenerul va fi rasfatat de gustul dulce-acrisor al ciocolatei. E adevarat! E berea din ciocolata cu o combinatie de gust amarui…de ciocolata neagra, evident.

Iar daca v-am starnit curiozitatea in ceea ce priveste ciocolata stranie la infatisare, insa vesnic dulce la gust, nu va mai ramane decat sa incercam reteta unui popor iscusit.