Un cocktail de dulce veselie si cer innorat, adica un fel de amestec de placere si voie de buna, de mult timp liber si multe lucruri de pe lista, pe care le vrei intocmai implinite. Exista oare un moment mai fascinant decat acelas cand simti ca ti se umpleĀ  sufletul de bucurie doar de la niste lucruri marunte, cat se poate de simple?

O trufa, un zambet venit din partea unui trecator pe care il gasesti chipes, o floare primita de la un amic, o carte care intamplator ti-a tras cu ochiul atunci cand intrat in librarie- toate astea sunt niste minunatii in miniatura ale vietii. Dar primavara nu inseamna doar soare mult si intensitati treptat ridicate, inseamna si cer innorat si ploi razlete, si inevitabile, cateva zile petrecute in monotonie si multa meditatie…asta mai ales daca vremea rea te prinde-n toiul week-end-ului. Nu lasa ca ploaia sa te copleseasca, si ca Mos Ene sa-ti salte pe la gene, fa-ti un cadou: alcatuieste o lista pentru zilele morocanoase:

1.Culege o carte din biblioteca ta, selecteaza cateva piese linistitoare pe care sa le asculti in surdina, cuibareste-te in pat si adu-ti aminte de zilele cand erai studenta, iar lectura era cel mai linistitoare activitate din lume.

2. De ce nu, un film?! Sau, de ce nu, mai multe? Majoritatea oamenilor aleg sa petreaca timp in fata televizorului atunci cand timpul nu le permite sa escaladeze munti sau sa se bucure de mersul cu bicicleta. Atunci stim, unii ne ghemuim in fata micului ecran si butonam telecomanda, altii tin pasul cu tehnologia si s-au descurcat sa scrie pe compact discuri sau DVD serialele sau filmele artistice preferate.
3. Perinda cu gandul pe plaiurile copilariei; caci poate doar acum vei avea timp sa iti aduci aminte de jucariile preferate din copilarie, de papusa cea blonda pe care toate fetele de varsta ta si-o doreau, de colectia ta de masinute pe care o invida orice baiat sau de primul pupic pe care l-ai primit cand te jucai seara, in fata blocului, “Adevar sau provocare”. Iar ca toate amintirile sa-ti fie mai dulci in timp ce rasfoiesti albumul cu poze, primeste langa tine si cutia cu praline din cicocolata, pentru ca niciodata nu e prea tarziu sa-ti amintesti de vremurile bune ale copilariei.