Bizaritati intlalnim mai peste tot unde ne-am duce. Pe strada, vedem haine croite intr-un stil nemaiintalnit uneori neglijent, sau pantofi impodobiti cu tot felul de accesorii si purtati de majoritatea tinerilor, ne vor atrage atentia fie intr-un mod placut…sau intr-un mod mai straniu. Si totusi, cand participam la o expozitie sau la un spectacol de sculpturi, parca ne-am astepta sa ne delectam cu lucrari din perioada prerafaelita, cu busturi goale sau miscari perfect captate intr-un moment etern. Ne indreptam atentia catre arta si un spectacol de arta in slow motion, in cadere libera, si parca tinut de timp in loc; catre niste obiecte, fructe mai exact, care si-au pierdut valenta temporala, poposind in suspensie.

Cu siguranta, ar fi un spectacol de-a dreptul straniu, insa in sensul bun al cuvantului. Cine nu si-ar dori sa vada o patura de capsuni in continua suprimare sau un petale de flori cazand de undeva de sus, insa a caror cadere este incetinita pana la repaos de niste fire invizibile? Insa, minunatia se petrece in momentul cand patrunzi intr-o incapere de-o culoare alba, in mijlocul careia ajungi sa descifrezi un mesaj, ale carui litere zac suspendate in…aer.

Magia ia sfarsit cu una dintre cele mai ravnite scene ale spectacolului, si anume cea a unui uliu in plina cadere, ranit si cu penele-i imprastiate in aer. Sa vedem imagini, si poate sa ne convingem daca ar fi vizionarea acestui spectacol ciudat si nemaipomenit, un cadou minunat pentru cineva la fel de minunat.

Sculptor/creator: Claire Morgan – Belfast