Din frageda pruncie se conformeaza constelatiei sub care s-au nascut si care li se intrevede in caracter, preferinte, mod de actiune si strategii; oamenii crescand nu fac altceva decat sa-si dezvolte micile seminte ale zodiei si pana si cei mai spiritualizati muritori, cu doua maini, doua picioare si un sex, au un semn zodiacal in aura.

preciousgift.jpg Si daca copii iubesc jucariile, indiferent de zodia pe care o poarta, singura diferentiere fiind de natura sexuala: papusi pentru fetite si masinute pentru baietei, asteptarile celor mari pot fi ghicite in masura mai mare sau mai mica dupa zodie. Adica, daca Berbecul migalos si cu multe interese si fascinatii mici si colorate ar primi in dar o macheta de corabie vikinga sau alte chestii semifinalizate la care sa mai poata lucra o vreme, pe care sa le poata slefui sau pune in loc de cinste, Taurii nu se vor multumi doar cu atat. Vor fi atenti la pret si pretiozitate, la glamor si moda, la semnificatii, marca, aranjamente si altele asemenea.

Curiosii Gemeni sunt relativ simplu de satisfacut: niste manuale de materii obscure, inavataturi Tao la pachet sau o piesa vestimentara extraordinara, chiar daca nu o va purta niciodata, o sa-i amuze si bucure cat se poate de sincer.

Pentru ca se pricepe la un anumit fel de santaj si e sentimental din fire, Racul va aprecia diverse unelte care sa-i serveasca in marele scop propus al vietii. Cei casnici isi vor dori lucruri frumoase de pus in vitrina, scriitorii is vor dori penite de aur iar bucatarii o cratita inalt tehnologizata.

Leul isi va expima imensa generozitate sufleteasca atunci cand iti va zambi scurt primind un cadou: nu-ti vei da seama niciodata daca ii place sau nu, dar daca vrei sa te apropii de Rege, ofrandele vor fi regesti. Daca indraznesti sa-i iei un lucru de uz personal, iti iei prea multa responsabilitate si ai putine sanse sa nimeresti.

Fecioara, fiinta gratioasa si pedanta in acelasi timp, va fi fericita daca ii oferi ceva care sa-i sugereze gratia, sau ceva util in perfectionarea mediului. Un suvenir elegant si delicat ii va spune ca ii apreciezi gusturile, calitate pe care si-o atribuie neindoios.

Balantei i s-ar potrivi un cadou care sa-i aminteasca cat de mult se iubeste. Urmeaza-i strict interesele sau obsesiile de moment, meseria careia i se dedica in totalitate, noile descoperiri din viata acesteia, etapa pe care o parcurge etc. Daca esti relativ apropiat de o Balanta, iti vei da seama repede si negresit ce o intereseaza.

Scorpionul iubeste chestiile alese cu grija… pentru maria sa. Va fi placut surprins si se va infrati in doi timpi si trei miscari daca ii oferi ceva care sa aiba vreo legatura cu faptura acvatica minunata, un cadou alegerea caruia ai putea sa o argumentezi cu usurinta. Un volum de poezii in germana, o bluza eleganta cu maneci (prea) lungi, orice are un element iesit din comun.

Sagetatorul activ si independent, vanator prin excelenta si arcas iscusit se va bucura de orice chilipir, obiecte utile si dragute in acelasi timp. Cele utile in calatorii sau excursii la munte, lucruri de uz personal, cosmetice si parfumuri etc. E simplu sa-l faci sa creada ca iti pasa cu minimum de atentie la detaliu.

Capricornul, cu toate ca munceste mult si consecvent, tinteste spre culmi si se bucura de nenumarate succese profesionale, isi va dori un cadou mai personal, mai legat de fiinta ascunsa, in asteptare de descoperire. Ii vei mangaia capacitatile intelectuale, sensibilitatile sau gusturile. Niste haine chic sau carti greu de gasit, nu departe de extravaganta dar nici cu eforturi exagerate.

Varsatorul se va bucura de obiecte sau gesturi cat mai indepartate de comun sau normal. Daca ii oferi o cutie cu ciocolata, atunci ai grija ca ciocolata sa fie verde; de Craciun ii poti oferi un ou rosu, un CD cu cea mai noua muzica la care sa aiba acces doar un grup restrans de ascultatori sau o camasa cavalereasca si un baston semnat Chaplin.

Pestii ar fi fericiti daca ar putea sa ofere si sa primeasca cadouri de cateva ori pe zi. Fiinte creative vor aprecia si creativitatea apropiatilor. Iara daca ai reusit prin minune sa le citesti gandurile si sa-ti dai seama care e scopul nobil urmarit in viata, atunci fa-i un cadou care sa sugereze acest lucru, va fi mult prea incantat.